maanantai 8. kesäkuuta 2009

V.I.P. sukellusta Reefseekersin kanssa (8.6.)

Minareeteista kajahtavat kello 15 rukouskutsut ja ne kantavat alhaalta kaupungista hotelliimme, joka sijaitsee rinteessä kaupungin yllä. Olohuoneestamme, joka on itse asiassa tilava terassi, avautuu upea näkymä kaupungin ylitse merelle. Satamassa on parkissa pieniä kalastusveneitä, suurempia veneitä sekä merirosvolaivoilta näyttäviä Liveaboard –aluksia. Jälleen kerran oiva valinta hotellin suhteen!
Huristelimme aamulla bemolla, paikallisella bussilla, satamaan, jossa meitä odotteli isohko vene päivän sukelluksille. Kävi ilmi, että kolme sukeltajaa oli perunut tämän päiväiset sukellukset ja siten olimme ainoat asiakkaat. Mikä tuuri taas! Saimme koko veneen käyttöömme ja meitä oli palvelemassa kolme veneen henkilökunnan jäsentä sekä sukellusoppaamme.
Tapasimme sukellusoppaamme jo eilen ja tulimme puhuneeksi Riikan kammosta merikäärmeitä kohtaan. Niinpä oppaamme halusi tutustuttaa meidät merikäärmeisiin matkallamme ensimmäiseen sukelluskohteeseen. Hän kertoi kattavasti näistä upeista eläimistä, joihin hän oli itse saanut läheisesti tutustua työskennellessään Australiassa meriakvaariossa. Enää Riikkakaan ei pelkää näitä maailman myrkyllisimpiä matelijoita, vaan odottaa innolla kohtaavansa sellaisen(?)! Ensimmäisellä sukelluksellamme vierailimme Oscarin kotikololla. Oscar on todella suuri rapu (mantis shrimp), joka tulee tervehtimään sukeltajia, kunhan vain kolkuttelee hänen kotikolonsa ovelle. Liian tunkeilevaksi ei vierailijoiden kannata ryhtyä, sillä Oscarilla on Amin Asikaistakin kovemmat suorat (meriakvaarioissa on mennyt laseja rikki sen iskuista)!
Mika on imenyt päivän aikana kaiken mahdollisen tiedon vedenalaisesta kuvauksesta. Oppaamme tuntui tietävän valtavasti valkotasapainon asettamisesta, makrokuvauksesta jne. Oppi kantoi hedelmää ja noin 70 kuvasta jopa yksi tai kaksi kuvaa onnistui jo kohtalaisesti!
Huomenna lähdemme matkaan aamulla klo 7.30. Niinpä suuntaammekin ajoissa illalliselle kaupunkiin ja aiomme haravoida pienimmätkin kujat löytääksemme internet-yhteyden, josta olemme kuulleet huhuja…

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan täältä työpäätteen äärestä. Ei todellakaan nähtä näin hyvältä...eli kaisesta huolimatta töitä piisaa. Mutta pakko oli katsoa noita upeita kuvia. Ja hei Riikka sä oot ylittäny itsesti niiden käärmeiden suhteen. Meidän takapihalla kulkee kuulemma rottia. En onneksi minä ole nähnyt mutta naapuri kertoi.
Mukavaa reissun jatkoa !
Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Hei
mikä siellä on suunilleen lämpötila? Näyttää kyllä tosi ihanalta...
Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Malla täällä moi!
Ihania kuvia ja kivoja juttuja. Tähän jää koukkuun! Matkustelkaa muuallekin! Toivoisin seuraavaksi Australiasta matkakertomusta.
Hyvää jatkoa! t:Malla