tiistai 2. kesäkuuta 2009

Sisäinen kello on saatu kuntoon, koska aamulla kellon soidessa väsytti ja ei olisi millään jaksanut nousta ylös! Aamiaisen jälkeen suuntasimme sukelluskeskukselle, jossa saimme yhdeksän saksalaista Sanurista tullutta sukeltajaa päivän reissulle mukaan. Tällä kertaa suuntasimme isommalla moottoriveneellä tunnin matkan päähän Manta Pointille. Paikan nimi kertoo, mitä ko. paikalla erityisesti odotetaan näkevän – Mantoja eli paholaisrauskuja. Itse asiassa paikka on näiden rauskujen puhdistusasema. Rauskut tulevat paikalle ja pienemmät kalat hoitavat rauskuista haavat ja muut epäpuhtaudet pois – kätevää!
Saimme jälleen sukellusoppaaksemme Bobbyn ja ryhmäämme liittyi yksi saksalainen tyttö mukaan. Hänellä oli vasta neljä sukellusta takana ja alkuun hieman vaikeuksia. Itse asiassa sukelluksen jälkeen häneltä vuosi vähän verta nenästä, johon Bobby kommentoi ”it’s normal” (?)! Ilmeisesti tämä nenän vuotaminen johtui korvien paineiden tasaamisongelmista, joita tytöllä oli ollut sukelluksen aikana.
Näimmekö sitten niitä Mantoja? Kyllä!!! Ainakin kahdeksan Mantaa kierteli ympärillämme ja niskat kipeinä tuijottelimme niitä yläviistoon. Mika oli tohkeissaan ja jahtasi Mantoja räpylät viuhuen kameralla kuvaten. Hienoa, nyt on yksi matkamme toiveista täyttynyt – olemme nähneet Mantan ja läheltä! Vau!
Toinen sukelluskohteemme oli Crystal Bay. Kyseisessä kohteessa oli tiedossa upea korallipuutarha ja paljon kaloja, joiden joukossa jopa ehkä MolaMola eli möhkökala! Sukelsimme ensimmäisessä ryhmässä ja missasimme MolaMolan noin viidellä minuutilla! Takanamme tulleet kaksi ryhmää näkivät molemmat tämän ihmeen. Ehkä mekin vielä jokin kerta…?
Rantauduttuamme saksalaiset olivat hukanneet Riikan vanhat shortst! Emme jääneet niitä murehtimaan, vaan suuntasimme lounaalle ja ihanille päiväunille. Tiedä vaikka shortsitkin vielä löytyvät kaikkien sukellustavaroiden seasta…
PS. Kuulimme ”pakkasvaroituksesta” Suomessa. Täällä ilma on ollut aurinkoinen/puolipilvinen. Päivällä yli 30 C ja yölläkään lämpö ei montaa astetta laske. Ukkoskuuroja ei ole kohdalle vielä sattunut. Aika täydellinen keli siis!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Kuvasta jo arvattiin, että rausku on nähty, mutta, että oikein monta kerrallaan! Uskomme, että muutama ylimääräinen sykelyönti on Mikalla ollut niitä kuvatessa!
Siis teillä onnistunut päivä, niin meilläkin puutarhan hoidossa!
Arja ja Unto