torstai 4. kesäkuuta 2009

Shark Point (4.6.)

Takana on raskas, mutta antoisa päivä. Aamulla mereltä näytti nousevan uhkaavia pilviä ja odottelimme sadetta, mutta pian pilvet katosivat. Paikallisten mukaan täällä on aina aamulla pilvistä. Niin pääsimme hyvässä kelissä merelle.
Teimme tänään kolme sukellusta, joista ensimmäinen oli kurssiimme kuuluva virtasukellus. Toinen sukelluksemme oli ehkä päivän paras ja samalla suoritimme kurssiin kuuluvan syväsukelluksen n. 30 metriin. Kummallakaan ei tuntunut typpinarkoosin oireita ja sukellus jatkui kohti luolaa, jossa hait viettävät aikaansa päivisin. Pääsimme luolan suulta kurkistamaan luolan sisällä kierteleviä haita. Huikeaa! Matka jatkui yli upeiden korallien ja vastaan tuli paljon erilaisia kaloja. Yksi mieleenpainuvimmista oli kolostaan kurkisteleva murena. Kolmannella sukelluksella suunnistimme kompassin avulla kuvioita ja päätimme sukelluksen lipumalla tunnin ajan yli korallien matalassa vedessä (max. 12 m). Saimme seuraksemme ohi kulkevan hain, joka palasi tutkimaan ”kömpelöitä” sukeltajia vielä uudemman kerran. Näimme myös napoleon – kalan (iso!), pari erilaista piikkirauskua sekä tobyja ja paljon paljon muita kaloja. Hieno sukellus!
Kurssimme on nyt ohitse ja on aika juhlistaa sitä hyvällä illallisella.
PS. Paljon Onnea ja iso hali Ritvalle!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Upealta näyttää ja täytyy sanoa, että kyllä olette rohkeita. Kiva katsella, ihan kuin olisi itse mukana reissussa. Miten ihmeessä ehditte tehdä hienoja videoita musan ja tekstien kera?? Jatkakaa samaan tahtiin :)
T. Sanna ja Harri