maanantai 8. kesäkuuta 2009

Labuan Bajo (7.6.)

Kutan vilinä jäi taaksemme ja astuimme Riau Airlinesin jo muutamia kymmeniä vuosia nähneeseen ja lukuisia matkoja tehneeseen Fokker 50:een. Indonesian kaikki lentoyhtiöt ovat lentokiellossa EU:n alueella ehkä juuri siksi, että kalusto on vanhentunutta (?), mutta hyvin tämä meidän vanhuksemme toi meidät perille Labuan Bajoon Floresin saarelle. Voi vain ihmetellä, kuinka 1,5 tunnin lennon päässä on aivan toisenlainen maailma vastassa…
Labuan Bajo on satamakaupunki, jossa turismi on viimeisten vuosien aikana alkanut lisääntyä. Sukeltajia vetävät puoleensa upeat sukelluskohteet, mutta alue tarjoaa mielenkiintoista nähtävää myös ei sukeltaville turisteille, onhan se kuuluisa Komodon saaresta ja siellä elävistä varaaneista.
Sanotaan, että kesäkuu on ”low seasonia” täällä, mutta yllätykseksemme ensimmäinen sukelluskeskus, jossa kävimme sukelluksia kysymässä, oli täyteen varattu huomisen osalta. Onneksi täällä on useampi vaihtoehto ja niin jatkoimme seuraavaan keskukseen, jossa sovimme sukellukset tuleville päiville. Tämän jälkeen jatkoimme tutustumista kaupungin pääkatuun (ainoa katu täällä) ja totesimme, että paikalliset ottavat meidät turistit ystävällisesti vastaan. Erityisesti lapset piristivät retkeämme huutelemalla iloisesti ”hello!” peräämme.

Ei kommentteja: