keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

26.7.2011 Layang Layang

Kello herätti 4:50. Lentomme Layang Layangiin lähti klo 7 ja meidän tuli olla kentällä klo 5:30. Lentomme lähti lähes ajallaan ja yllätykseksemme kone oli melko suuri, vaikka matkustajia ei ollut kuin kymmenkunta.

Tunnin lentomatkan jälkeen koneemme teki kierroksen Layang Layangin saaren ympäri ja laskeutui sitten sen pienelle kentälle. Layang Layang on Etelä-Kiinan merellä sijaitseva atollien päälle rakennettu saari. Alunperin saarella on ollut armeijan tukikohta, mutta nykyään saarella on myös sukelluskeskus, koska sitä ympäröi kaunis riutta, joka laskee aina 2 km:n syvyyteen. Oikeaan aikaan vuodesta näissä kristallin kirkkaissa vesissä voi tavata vasara- ja valashaita ja ne houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman.

Ensimmäisenä päivänä meillä oli edessä kaksi sukellusta. Ensimmäisellä sukelluksella ihastelimme näkyvyyttä, joka oli varmasti yli 40 m. Koralli on todella kaunista ja tervettä. Kaloja oli myös paljon. Emme kuitenkaan nähneet mitään kovin kummallista, joten nälkää jäi vielä tuleville päiville.

Ei kommentteja: