tiistai 26. heinäkuuta 2011

23.7.2011 Sandakan

Harvinainen aamu, saimme herätä ihan ilman herätyskelloa! Tosin edessä oli ikävää tavaroiden pakkaamista. Saatuamme kimpsut ja kampsut kasaan oli lounaan aika. Lounaan jälkeen jätimme jäähyväiset lautalle ja matkustimme veneellä Sempornaan.

Sempornassa meitä oltiin vastassa ja ennen kuin suuntasimme Tawaun lentokentälle, kurvasimme paikalliselle lääkäriasemalle. Lääkäri tutki Riikan ja totesi, että nuha on ja ettei korvissa vielä ole tulehdusta. Sen sijaan korvat ovat limasta tukossa ja lääkärin mukaan mikä on tukossa, tulehtuu ennen pitkää. Niinpä Riikka sai antibioottikuurin keskikorvan hoitoa varten sekä nuhatabletteja hillitsemään nuhaa. Tämä kaikki vei noin 5 minuuttia aikaa ja lääkärissä käynti sekä lääkkeet maksoivat noin 10 euroa. Varmasti halvin lääkäri, missä olemme ikinä käyneet!

Tawausta oli noin 300 km:n lentomatka Sandakanin kaupunkiin, joka on Borneon itärannikolla. Sandakan on aikoinaan ollut Borneon pääkaupunki, mutta japanilaisten poltettua sen lähes maantasalle toisen maailmansodan aikana, Kota Kinabalusta tuli pääkaupunki. Sandakan oli ja on edelleen satamakaupunki. Tänä päivänä kaupunki toimii turisteille porttina lähellä oleviin luonnonpuistokohteisiin.

Saavuttuamme hotelliin lähdimme kävellen etsimään ruokapaikkaa. Hotellimme oli lähellä merenrantaa ja rannasta löytyi mukavia pieniä ravintoloita, joista yhdessä illallistimme. Ravintoloihin oli kertynyt paljon turisteja, mutta paikallisia oli myös liikkeellä paljon. Syykin selvisi pian, televisioista ja isoilta skriineltä tuli jalkapallomatsi, joissa Malesia pelasi. Ilmeisesti ei reissua ilman jalkapalloa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Menittekö tosiaan tuollaisen sukellus putken jälkeen, heti seuraavana päivänä lentämään????

Mika ja Riikka kirjoitti...

Olihan tuossa yli 24 tuntia viimeisen sukelluksen ja lennon välissä.