maanantai 18. heinäkuuta 2011

17.7.2011 Pulau Sipadan

Aamu alkoi jälleen varhain, kun kello soi klo 5.10. Hullua, että lomalla sitä on valmis heräämään näin aikaisin! Kevyen aamiaisen jälkeen lähdimme matkaan veneellä kohti Sipadanin saarta, jonka ympäriltä pitäisi löytyä maailman parhaimpiin kuuluvia sukelluskohteita. Odotimme Sipadanilta paljon, emmekä pettyneet. Näkyvyys olisi voinut olla parempi, mutta muuten sukellukset olivat hienoja. Emme varmaan koskaan ole yhdellä sukelluksella nähneet niin paljon haita ja barrakudia kuin näimme tänään. Kilpikonnia näimme myös jokaisella sukelluksella. Päivän ainoa harmi oli, että Mikalta tippui toinen painotasku viimeisellä sukelluksella. Meren pohjassa makaa nyt 4 kg lyijyä!


Palasimme Sipadanilta lounaaksi kotiin ja lounaan jälkeen ajattelimme ottaa pienet nokoset. Nokoset venyivät muutaman tunnin mittaisiksi ja olikin jo aika valmistautua päivälliselle. Tähän asti olemme lomalla kirjaimellisesti sukeltaneet, syöneet ja nukkuneet! Huomenna odottaa uusi reissu Sipadanille. Tiedä vaikka näkisimme vasarahain tai eagle rayn (rauskun), jonka missasimme tänään Mikan painotaskuepisodin vuoksi...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin että hienoja kuvia ja varmasti jälleen mielenkiintoinen reissu. Matkakuume nousee täällä mutta hieman erilaisiin paikkoihin :)
Tiina