perjantai 22. heinäkuuta 2011

19.7.2011 Kapalai ja Mabul


Tänään sukelsimme lautan läheisyydessä olevien Mabulin ja Kapalain saarien edustalla. Aaamuherätys oli pari tuntia myöhemmin ja ensimmäiselle sukellukselle lähdimme klo 8. Kohteena oli Kapalai saaren edustalla Mandarin Valley, josta oli löydettävissä kaikenlaista pientä elävää. Näimmekin frog fishin sekä ghostpipe fishin, joka oli piiloutunut itsensä näköisen kasvin joukkoon.
Toinen sukellus tehtiin Mabul saaren edustalla ja kohteena oli Eel Garden. Kohde ei alkuun vaikuttanut kovin kummoiselta, mutta osoittautui ihan hyväksi. Näimme leaf fishejä ja Mika pääsi jahtaamaan mantis shrimpiä ja sai kuin saikin muutaman kuvan siitä. Näimme myös reissun ensimmäisen rauskun ja useita kilpikonnia, joita näillä vesillä on paljon.


Ennen päivän kolmatta sukellusta kaksi englantilaista kaveria ja Mika päättivät hypätä lautan hissistä mereen. Matkaa meren pintaan on 8 – 10 m ja hyppy piti tietysti ikuistaa. Lopulta kaverit hyppäsivät kaksi kertaa, jotta tapahtuma saatiin kunnolla taltioitua videolle. Pojat ovat aina poikia…


Päivän viimeinen sukellus tehtiin myös Mabulin saaren edustalla ja kohteena oli Paradise II. Meille luvattiin, että takuuvarmasti näemme hiekkaa. Hiekkapohjainen kohde vaikutti ensin aivan mitäänsanomattomalta, mutta sukelluksen lopussa alkoi helmiä löytyä. Näimme merikäärmeen, ghost pipefishejä ja kruununa vielä mandarin fishin. Kyseisiä mandariinikaloja ei ole täällä näkynyt pitkään aikaan, joten oli mukava, että juuri me saimme bongata sen!
Jo päivällä sukellusoppaamme lupaili, että hänen bändinsä esiintyisi meille illalla, vaikka rumpali olikin vapaalla ja basisti aina myöhässä. Toisin kuin Bunakenin bändillä tällä Rigin housebändillä oli viimeisen päälle soittimet ja vehkeet. Ohjelmisto koostui vanhoista coverbiiseistä, joista bändi suoriutui hiukan vaihtelevalla menestyksellä. Aikaiset aamuherätykset ja tiukka päiväohjelma verottavat voimiamme ja niinpä kömmimme nukkumaan jo ennen kuin soitto oli loppunut. Bändin viimeiset biisit tuudittivat meidät uneen...

Ei kommentteja: