torstai 1. heinäkuuta 2010

su 27.6. Kohti Bunakenia

Viimeinen päivä Lembehillä valkeni harmaana. Riikan vatsa oli jälleen kunnossa ja tämän vuoksi päätimme sukeltaa vielä muutaman sukelluksen. Ensimmäisen sukelluksen aloitimme kaatosateessa. Hetken haravoituamme hiekkapohjaa oppaamme pysähtyi ja rupesi varovasti tikullaan siirtämään hiekkaa syrjään. Hiekan alta paljastui mimic octopus! Harmiksemme saimme vain hetken seurata tätä jännää otusta, sillä paikalle tuli toinen sukellusryhmä, joka rupesi pöllyttämään pohjan hiekkaa siihen malliin, että katsoimme parhaaksi jatkaa eteenpäin.


Sukelluksen päätteeksi onnistuimme vielä näkemään flamboyan cuttlefishin, joka ilmeisesti hiukan meistä hermostuneena ensin maastoutui pohjaan suojavärityksellä, mutta katsoi sitten parhaaksi vaihtaa kirkkaimman värityksensä. Ehkä tämän oli tarkoitus säikyttää meidät?



Sukellusten jälkeen oli aika pakata tavarat kasaan, jättää hyvästit Divers Lodgen ihanalle henkilökunnalle ja siirtyä Bunakenin saarelle, jossa olemme pari vuotta sitten aloittaneet sukellusharrastuksemme. Majoituimme Living Colours sukelluskeskuksen naapurihotelliin. Illallisen jälkeen kävelimme Living Coloursin Safety Stop –baariin, jossa paikan isäntä otti meidät sydämellisesti vastaan. Itse asiassa hän ei ollut tajunnut, että juuri me olimme tulossa heille sukeltamaan ja tuntui olevan erityisen iloinen nähdessään meidät. Oikein mukava paluu Bunakenille!

Ei kommentteja: