sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

la 3.7. Puhtaat lakanat ja hyvää ruokaa

Cobra bändin Freddy odotti meitä Manadon satamassa. Matkalla hotellille koukkasimme Lion Airin toimiston kautta ostamaan meille lentoliput Jakartaan. High season on alkanut ja sen myötä lippujen hinnat ovat pompsahtaneet ylös. Harmittelimme, ettemme älynneet ostaa lippuja jo aiemmin. Yleensä täällä pätee lippujen hintojen kanssa sääntö, että mitä lähempänä ajankohtaa liput ostat sen halvemmalla ne saat. Nyt jouduimme maksamaan lähes tuplahinnan lipuista.


Hotellimme osoittautui taivaaksi. Olemme viikon verran nukkuneet sängyssä, jonka patja oli keskeltä kuopalla ja jonka tyynyt haisivat pahalle. Lakanat olivat myös jotakin keinokuitusekoitetta, joissa hikosi hetkessä. Uudessa hotellissamme sängyn patja on hyvä, lakanat pehmeää puuvillaa, tyynyt juuri sopivan korkuiset ja pehmoiset ja peitto ihanan paksu. Ei siis ihme että kunnollisen suihkun jälkeen kaivauduimme sänkyyn ja nukuimme parin tunnin päiväunet.


Päiväunien jälkeen lähdimme tutustumaan Manadon kaupunkiin. Kaupunki ei ole kooltaan kovin suuri, mutta asukkaita täällä on Freddyn mukaan puoli miljoonaa. Tämän kyllä huomasi liikenteestä. Tovin käveltyämme löysimme etsimämme kauppakeskuksen Mega Mallin, paikallisen Sellon. Alennusmyynnit ovat alkaneet täälläkin ja vaatteita olisi saanut halvalla. Emme olleet sovitustuulella, joten suuntasimme Pizza Hutiin, josta Mika oli haaveillut jo pari päivää. Aiemmin päivällä olimme syöneet lounasta hotellimme ravintolassa, mutta mahoissamme oli vielä tilaa pienille pannupizzoille. Arvelimme, että tämä rasvaisen ruuan ylensyönti saattaa kostautua myöhemmin ja näin kävi. Molempien mahat menivät sekaisin. Sen siitä saa, kun syö roskaruokaa!


Hotellihuoneessamme on myös televisio. Niinpä Mika oli hehkuttanut koko päivän, että hän saa katsoa Argentiina – Saksa ottelun huoneessamme. Kuinka kävikään? Kun ottelu alkoi, niin hotelli blokkasi ottelukanavan. Ottelua saattoi ainoastaan seurata pientä maksua vastaan hotellin loungessa. Hotellilla ei kuulemma ollut oikeuksia esittää otteluita kaikissa huoneissa ainoastaan yleisissä tiloissa. Mielestämme on kuitenkin törkeää, että hotellin asukkaat joutuvat maksamaan tästä lystistä. Niinpä periaatteesta emme menneet ottelua katsomaan, vaan seurasimme tilannetta netistä. Euroopalla menee hyvin näissä kisoissa! Olisiko finaalissa Hollanti ja Saksa?


Ei kommentteja: