sunnuntai 8. tammikuuta 2012

22.12.2011 Delfiinejä

Takana rankka yö. Yösukelluksen jälkeen Mikalla alkoi kuume nousta ja vatsa meni aivan sekaisin. Niinpä yö meni tautia potien. Mikan jäädessä nukkumaan Riikka lähti aamun toiselle sukellukselle. Kohteena oli Shag Rock ja Kingstonin hylky. Kingston on höyrylaiva, joka upposi helmikuussa 1881 ja makaa noin 18 metrin syvyydessä. Sukeltajille oivassa syvyydessä, mutta paikassa, jossa on usein haastavia virtoja. Tänäänkin virrat puskivat sellaisella voimalla hylystä pois päin, että oli parasta antaa vain virran viedä ja jättää hylyn tarkempi tarkasteleminen.


Mitä virta toikaan tullessaan – delfiinejä! Seitsemän delfiinin parvi ui meitä vastaan vastavirtaan ja olimme kaikki aivan täpinöissä niiden näkemisestä. Potkimme vimmatusti, jotta olisimme pysytelleet niiden läheisyydessä mahdollisimman pitkään, mutta virta vei meitä mennessään ja ei auttanut kuin antaa sille periksi ja jatkaa matkaa. Pian kuulimme jännää ujellusta ja kun katsoimme takseemme, niin delfiinit uivat meitä kohti ja pian ohitsemme samalla meitä uteliaasti tarkkaillen. Kerrassaan upeaa!


Kuultuaan kokemuksistamme Mika halusi ehdottomasti lähteä seuraavalle sukellukselle mukaan. Kohteena oli Giannis D, joka on japanilainen rahtilaiva, joka upposi huhtikuussa 1983 matkalla Koratiasta Saudi Arabiaan lastinaan puutavaraa. Hylky makaa n. 45 asteen kulmassa, jotka tekee läpiuinneille jännän lisäsäväyksen. Eniten meitä kaikkia kuitenkin säväyttivät paikalle tulleet delfiinit. Mikä onni, että Mikakin sai nähdä ja kokea ne!


Vatsatauti oli verottanut Mikan voimia ja niinpä sukelluksen jälkeen hänelle nousi uudestaan kuume. Mikä huolestuttavinta, niin hänen sormenpäistään hävisi myös tunto! Sukeltajantaudin oireita ja niinpä oli syytä konsultoida lääkäriä. Lääkäri määräsi hengittämään happea puolen tunnin ajan ja seuraamaan oireita. Viiden minuutin hengittämisen jälkeen tunto palasi sormiin ja olo parani muutenkin. Niinpä saatoimme huokaista helpotuksesta. Tosin Mikan osalta oli tämän reissun sukellukset nyt sukellettu.


Ei kommentteja: