sunnuntai 8. tammikuuta 2012

19.11.2011

Viimeisetkin vieraat olivat aamulla saapuneet ja aamiaisen jälkeen odottelimme vielä jonkin aikaa kunnes saimme luvan lähteä satamasta. Ilma oli tuulinen ja tuskin olimme päässeet satamasta ulos, kun laiva alkoi keinua. Keulassa olevassa hytissämme keinunta tuntui erityisen pahalta. Niinpä Riikka voi heti huonosti ja Mikakin pakeni pikimmiten ulos kannelle raitista ilmaa haukkaamaan. Lohdutukseksemme kuulimme, että laiva oli matkalla kohteeseen, jossa olosuhteiden pitäisi olla rauhallisemmat.


Ensimmäisessä sukelluskohteessamme olosuhteet olivat hyvät testisukelluksellemme. Sukellusoppaamme halusivat varmistaa, että kaikki löytävät oikean painotuksen ja että jokaiselta onnistuu nakin ampuminen pintaan. Läpäisimme kaikki testin, vaikkakin nakin ampumisesta löytyikin monenlaisia tyylejä...


Siirryimme päivän toiselle sukellukselle uuteen kohteeseen, jonka nimi oli Umm Usk West. Näimme sukelluksella kaksi skorpionikalaa, joilla oli tappelu kesken. Tilanteesta saattoi saada myös vaikutelman, että olimme päässeet todistamaan suukottelua, mutta evien pörheydestä päätellen kalat henkäisivät juuri hetken ennen seuraavaa mittelöä!


Teimme leppoisan yösukelluksen samassa kohteessa. Sukelluksen jälkeen oli ihana lämmitellä kuumassa suihkussa. Tähän vuoden aikaan lämpötila täällä painuu alle 20 illalla ja tämä yhdistettynä viimaan tuntuu erityisen kylmältä, kun märkäpukua sukelluksen jälkeen riisuu pois. Täytyy tunnustaa, että silloin on ikävä kuivapukua ja toppahaalaria!

Illallisen jälkeen olimme pian valmiita nukkumaan, etenkin kun herätys olisi klo 5.45. Nukahdimme toivoen, että tuuli yön aikana tyyntyisi.

Ei kommentteja: