sunnuntai 8. tammikuuta 2012

20.11.2011 SS Dunraven

Klo 5.45 oveemme koputettiin. Oli aika herätä päivän ensimmäiselle sukellukselle, jonka kohteena oli SS Dunraven. SS Dunraven on vuonna 1873 valmistunut laiva, joka paluumatkalla Bombaysta Liverpoolin ajautui kapteenin virhearvion vuoksi suoraan riutalle ja upposi 22.4.1876. Laivan hylky makaa ylösalaisin noin 25 metrissä ja on sen vuoksi suosittu sukelluskohde.
Itse hylky on jo melko huonossa kunnossa, mutta siitä löytyy läpiuintipaikka, jossa sukeltaja voi kurkistaa laivan sisälle. Mielenkiintoisinta hylyllä on ehkä kuitenkin, mitä lymyilee sen päällä kasvavissa koralleissa ja sen ympärillä.



Päivän kaksi muuta sukellusta tehtiin riutalle. Näimme kaunista korallia, paljon erivärisiä pieniä kaloja, triggerfishejä, anemone fishejä, mureenoita, lion fishejä ja napoleoneja. Meille tuttuja kaloja aasian vesiltä, mutta osa niistä on hiukan erilaisia ulkonäöltään tai käytökseltään. Esim. Punaisenmeren nemot poikkeavat väritykseltään, blue spotted sting rayt ovat rohkeampia kuin aasiassa ja mitä ihmettä mureenat ovatkaan syöneet, kun ovat kasvaneet niin isoiksi?

Ei kommentteja: